top of page

KAJAKKTUR - BREIMSVATNET

Bli med våre lokalkjente guider på en nybegynnervennlig 3-timers tur på Breimsvatnet. Opplev Vestlandet på sitt beste, med sine høye fjell og dype daler fra kajakksetet.    

IMG_5084.jpg

Henrik Ibsen om Breimsvatnet, under sin reise på Vestlandet i 1862:

“Breimsvatnet, som med sine omgivelser visstnok er mindre besøkt av turister, enn det fortjener, starter en god halv mil nord for Jølstervatnet… I sin storartet fullkommen villhet kan Breimsvatnet sidestilles med Romsdalen, hvor alle utveier synes stengt av fjellsider.” 

Informasjon:

Utgangspunktet for vår 3-timers guidede kajakkturer er ved havnen i Breim, bare 10 minutter fra Byrkjelo. Her vil dere bli møtt av dagens guide og bli kjent med gruppen som skal på tur. Deretter vil vi planlegge ruten for dagen med tanke på vær og vind, samt deres ønsker og forutsetninger. Etter en sikkerhetsinfo og tilpassing av utstyr vil vi sitte i kajakkene klare til å utforske Breimsvatnet.

 

På kajakkturen ved Breimsvatnet vil vi bruke tandemkajakker. Disse kajakkene er veldig stabile og enkle å padle, samtidig som de er hurtige. Dette gir oss mulighet til å oppleve naturen rundt Breimsvatnet på en trygg og effektiv måte. Underveis vil vi stoppe for å snakke om den lokale historien og kultur samtidig som en får nyte det spektakulære landskapet Vestlandet byr på. Det vil også bli servert noe snacks fra den lille bygden Kandal, som ligger på andre siden av Breimsvatnet.

Kansellering:

Turen kan bli kansellert dersom det er for få deltakere påmeldt eller ved kraftig vind.

Info til gjesten:

 - Det er ingen krav til tidligere erfaringer innen kajakkpadling. Generell fysisk form er anbefalt, samt å kunne svømme.

 

- Vi vil stå for alt av nødvendig utstyr og kunnskap for en fin og trygg dag på vannet.

 

- Ta med turklær etter vær, et sett med skift, vann/vindtett jakke, solbriller og solkrem

 

- Vann og snacks

 

- Det er ikke anbefalt å møte i store fjellsko, da det kan bli både trangt og vanskeligere å bruke pedalene i kajakken

- Vi har et naust hvor en kan legge fra seg personlige eiendeler man ikke vil ha med ut på vannet

- Om du vil ha med kamera vil det være smart med en vanntett pose.

 

*Turen vil vare i 3 timer.

Ved spørsmål eller booking, vennligst ta kontakt med:

Nordfjordguiding@gmail.com

bottom of page